رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا گفت: بر اساس تغییرات اقلیمی که برای کشور ما رخ داده، اکنون و در آینده «پدیده‌های حدی» مثل سیل، رعد و برق، رگبار ناگهانی، گرما و سرمای شدید افزایش می‌یابد و تعداد و شدت وقوع آن بیشتر می‌شود.

پاییز در روستای گردشگری «دزگ»

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، صادق ضیاییان رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره چرایی علت سیلاب‌های تابستانی در کشور و ادامه آن در هفته‌های آینده، افزود: این بارش‌ها غیرمعمولی نیست و در سواحل دریای خزر بارش‌های تابستانی هرساله وجود دارد. همچنین در خطه جنوب بارش موسمی هر سال قابل پیش‌بینی است.

وی گفت: عمدتا بارش‌های تابستانی از «ابرهای همرفتی» شکل می‌گیرد و خاصیت ابرهای همرفتی رگبار باران با شدت زیاد است که در محدوده جغرافیایی محدود و کوچک رخ می‌دهد و اثر آن در کاهش خشکسالی نیز محدود است.  

ضیاییان اضافه کرد: در روزهای آینده برای نوار شمالی کشور و در بخش‌هایی از جنوب کرمان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد بارش رگباری خواهیم داشت. در هرمزگان و غرب کشور هم بارش‌های رگباری ادامه دارد.  

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی ادامه داد: بر اساس تغییرات اقلیمی که برای کشور ما رخ داده است، اکنون و در آینده «پدیده‌های حدی» مثل سیل، رعد و برق، رگبار ناگهانی، گرما و سرمای شدید افزایش خواهد داشت و تعداد و شدت وقوع آن افزایش خواهد یافت.

وی ادامه داد: امسال در فصل بارش (زمستان)، بارش مناسب نداشتیم و بر این اساس برای کل سال زراعی کاهش بارندگی ثبت شده است.

ضیاییان گفت: نقشه‌ها در حال حاضر نشان می‌دهد در پاییز امسال با احتمال ۶۰ تا ۷۰ درصد، کم‌بارشی در حدود ۳۰ درصدی نسبت به بلندمدت خواهیم داشت. یعنی احتمال دارد ۲۰ تا ۳۰ درصد بارش‌های پاییزی امسال نسبت به بلندمدت کاسته شود.

وی افزود: انتظار داریم بارندگی‌های پاییزی دیرهنگام شروع شود و پاییز امسال نیم تا یک درجه گرم‌تر از نرمال باشد. شایان ذکر است بارش‌های سیل‌آسا در زمره پیش‌بینی‌های فصلی و ماهانه جای ندارد و پیش‌بینی آنها چند روز قبل از وقوع قابل پیش‌بینی است.

کد خبر 619132

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha